Moederbedrijf Sdu publiceert rapport over ESG-doelen 2022 en 2023

ESG report 2022 Sdu Lefebvre Sarrut
18 september 2023

Lefebvre Sarrut, Europese marktleider op het gebied van juridische, fiscale en regelgevende kennis en moederbedrijf van het Nederlandse Sdu, heeft zijn ESG Commitment Rapport over 2022 gepubliceerd.

Behalve een overzicht van de toezeggingen en acties op het gebied van milieu, sociaal en bestuur (environmental, social and governance) in het afgelopen jaar, geeft het rapport ook een overzicht van Lefebvre Sarruts ESG-beleid om zijn positieve impact de komende jaren te verbeteren.

 

Vijf toezeggingen die het doel van Lefebvre Sarrut ondersteunen

In lijn met het doel om ‘kennis mogelijk te maken voor een eerlijkere, efficiëntere en duurzame samenleving’ heeft Lefebvre Sarrut zijn ESG-bijdrage opgezet rond vijf toezeggingen, die alle belanghebbenden, waaronder werknemers, klanten, familiale aandeelhouders en partners, elke dag weer verenigen.

 

De vijf toezeggingen zijn:

1. Toegang tot de wet garanderen: In 2022 maakten 32 miljoen unieke gebruikers gebruik van de Lefebvre Sarrut-diensten.

2. Klanten een stap voor hun concurrenten laten blijven door innovatie: Europese teams van het bedrijf besteedden 282.000 uur aan de ontwikkeling van innovatieve projecten en ondersteunden zes start-ups.

3. Ons ecosysteem helpen met de uitdagingen van regelgeving: Zowel op het gebied van sociaal als milieu. Dat omvat ook de ontwikkeling van speciale compliance-software, zoals Toxic, die gebruikers en/of bedrijven die chemische stoffen uitstoten helpt te voldoen aan de REACH-regelgeving.

4. Medewerkers een stimulerende, motiverende en innovatieve werkomgeving bieden: Dat omvat onder meer de verhuizing van onze Franse en Belgische teams naar een nieuw, moderner pand dat dit samenwerking faciliteert.

5. Helpen bij het opbouwen van een duurzamere wereld: Onze eerste koolstofbeoordeling heeft het mogelijk gemaakt om duidelijke doelstellingen voor de komende jaren vast te stellen.

 

In 2022 werden deze vijf toezeggingen in verschillende acties in praktijk gebracht door Lefebvre Sarrut en lokale dochterbedrijven als Lefebvre Dalloz (Frankrijk), Sdu (Nederland), Lefebvre (Spanje), Giuffrè Francis Lefebvre (Italië), Larcier-Intersentia (België, Luxemburg en het Verenigd Koninkrijk) en Stollfuß en Juris (Duitsland).

Lees hier het volledige rapport.

 

 

Over moederorganisatie Lefebvre Sarrut

Lefebvre Sarrut is de Europese leider op het gebied van juridische, fiscale en regelgevende kennis. De missie van de groep is om via kennis een eerlijkere, efficiëntere en duurzamere samenleving mogelijk te maken. Met kantoren in België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Luxemburg, Nederland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk biedt de groep een wereldwijd antwoord aan bedrijven (op het gebied van human resources, financiële, juridische en compliance-kwesties), gereglementeerde beroepen (notarissen, registeraccountants, advocaten, enz.) en de publieke sector op het gebied van uitgeven, training en software. Lefebvre Sarrut realiseerde in 2022 een omzet van 535 miljoen euro en heeft 2.500 mensen in dienst. www.lefebvre-sarrut.eu

 

 

Meer lezen over ESG?

Bekijk hier meer blogs over ESG